Sk艂adniki:
- 3 surowe umyte ziemniaki,
- 1 duza cebula,
- 1 male opakowanie Chorizo (hiszpanska kielbacha),
- 3 jajka,,
- sol, pieprz,
- olej z oliwek.
Jak przyrz膮dzi膰?
Tak, wiec na glebokiej blasze do pieczenia ulozyc na przemian warstwami pokrojone w plastry ziemniaki i cebule ples pokrojona kielbase (mozna r贸wniez uzyc cienka polska kielbase z posypaniem ostrej papryki miedzy warstwami, nie zapomnij kazdej warstwy polac olejem wluz do piekarnika 180`C na okolo 40 min az ziemniaki i cebula rozmiekna troszeczke. Teraz zalej calosc rozbitymi jajkami, dodaj sol i pieprz i pod grill az jajka sie upjeka (nie spal - musza byc koloru jasno zlotego), ostroznie przerzu膰 nz druga strone i zr贸b to samo. Serwuj z bagietka salatko pomidorami jesli lubisz pycha. Smacznego!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia w艂oska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | Tomasz Finn |