Pieczywko czosnkowe a'la Masia - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- bułka paryska,
- 1/2 masła w kostce,
- 2-3 ząbki czosnku,
- sól czosnkowa,
- oregano,
- bazylia,
- ser zółty.

Jak przyrządzić?

Kroimy bułkę w kromki, masło wrzucamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy wyciśnięty czosnek,oregano, bazylię,sól czosnkową wg uznania i mieszamy razem na jednolitą masę, którą smarujemy bułki. Ser trzemy na tarce z grubymi oczkami i posypujemy nim bułki. Wrzucamy pieczywo do rozgrzanego piekarnika i czekamy aż ser się rozpuści. Gotowe!!

Potrzebne przybory:

Tarka do sera, nóż, deska do krojenia, wyciskarka do czosnku,piekarnik, dobre chęci ;)

Jak podawać?

Można podawać jako przekąskę,lub główny posiłek np. na śniadanie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Trudnośćprosty
Porcje2-3 porcje
Kalorycznośćmało
Przybliżony koszt5 zł
AutorMadzia

Pieczywko czosnkowe a'la Masia: Podobne przepisy

Pieczywko czosnkowe a'la Masia: wypróbuj również

Powiązane Tematy