Składniki:
- bułka paryska,
- 1/2 masła w kostce,
- 2-3 ząbki czosnku,
- sól czosnkowa,
- oregano,
- bazylia,
- ser zółty.
Jak przyrządzić?
Kroimy bułkę w kromki, masło wrzucamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy wyciśnięty czosnek,oregano, bazylię,sól czosnkową wg uznania i mieszamy razem na jednolitą masę, którą smarujemy bułki. Ser trzemy na tarce z grubymi oczkami i posypujemy nim bułki. Wrzucamy pieczywo do rozgrzanego piekarnika i czekamy aż ser się rozpuści. Gotowe!!
Potrzebne przybory:
Tarka do sera, nóż, deska do krojenia, wyciskarka do czosnku,piekarnik, dobre chęci ;)
Jak podawać?
Można podawać jako przekąskę,lub główny posiłek np. na śniadanie.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 2-3 porcje |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Madzia |