Składniki:
- małe pierożki (2 paczki),
- śmietana 30% - 2 szt.,
- mięso mielone - 30 dkg.,
- cebula - 2 duże,
- ser zółty wg uznania,
- przyprawy.
Jak przyrządzić?
Ugotować pierożki, wyjąć z wody i odstawić na bok. Mięso mielone podsmażyć razem z drobno posiekanymi cebulami, doprawić do smaku na samym końcu dodać śmietanę i wymieszać (nie gotować). Do naczynia żaroodpornego przełożyć ugotowane pierożki i zalać usmażonym mięsem z cebulką i śmietaną. Na to wszystko zetrzeć dość grubą warstwę sera żółtego i wstawić do piekarnika na około 30 minut.
Potrzebne przybory:
Naczynie żaroodporne,garnek do ugotowania pierożków i patelnia do podsmażenia pozostałych skłądników.
Jak podawać?
Na ciepło.
Uwagi:
Potrawę najlepiej się podaje na ciepłych glinianych miseczkach.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 duże |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | sardynka |