TORTELLINI

Przepis kulinarny

Składniki:

- małe pierożki (2 paczki),
- śmietana 30% - 2 szt.,
- mięso mielone - 30 dkg.,
- cebula - 2 duże,
- ser zółty wg uznania,
- przyprawy.

Jak przyrządzić?

Ugotować pierożki, wyjąć z wody i odstawić na bok. Mięso mielone podsmażyć razem z drobno posiekanymi cebulami, doprawić do smaku na samym końcu dodać śmietanę i wymieszać (nie gotować). Do naczynia żaroodpornego przełożyć ugotowane pierożki i zalać usmażonym mięsem z cebulką i śmietaną. Na to wszystko zetrzeć dość grubą warstwę sera żółtego i wstawić do piekarnika na około 30 minut.

Potrzebne przybory:

Naczynie żaroodporne,garnek do ugotowania pierożków i patelnia do podsmażenia pozostałych skłądników.

Jak podawać?

Na ciepło.

Uwagi:

Potrawę najlepiej się podaje na ciepłych glinianych miseczkach.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 duże
Przybliżony koszt25 zł
Autorsardynka

TORTELLINI: Podobne przepisy

TORTELLINI: wypróbuj również

Powiązane Tematy