Babka puchowa

Przepis kulinarny

Składniki:

- 6jajek,
- 25dag margaryny,
- 2szkl cukru,
- 2szkl mąki ziemniaczanej,
- 6 pełnych łyżek mąki pszennej,
- 6 łyżek oleju,
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
- 1 łyżka octu.

Jak przyrządzić?

Margarynę utrzeć z cukrem,po czym wbijać kolejno jajka. Do utartej masy wsypać mąkę ziemniaczaną wymieszaną z pszenną i proszkiem do pieczenia,wlać olej i na końcu ocet. Dokładnie wymieszać i wlać ciasto do sporej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką. Piec 40-50 min w temp 175 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Uwagi:

Koniecznie trzeba użyć margarynę w kostce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćdużo
Autornini

Babka puchowa: Podobne przepisy

Babka puchowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy