Składniki:
- 2 cukinie, lub kabaczki albo i jedno i drugie,
- koperek wg uznania i smaku,
- 2 cebule,
- 2 pętka kiełbasy,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- łyżka oleju,
- przyprawy: sól, pieprz, papryka, wegeta, tymianek... to co zawsze dodajecie.
Jak przyrządzić?
Kabaczek lub cukinię obrać, oczyścić z pestek (wyżłobić łódki), pokroić w dużą kostkę. Wsypać do garnka podlać 2 łyżkami wody i duścić do miękkości na ogniu (15minut).
Na petelni zeszklić na oleju pokrojono w kostkę cebulę a potem podsmażyć kiełbasę pokrojoną w grubsza kostkę i dodac do duszącego sie kabaczka. Na końcu dodać posiekany koperek, przecier pomidorowy, przyprawy i wymieszać. Można podawać z ryzem, lub chlebem. Smacznego!
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż, patelnia, garnek głębszy.
Jak podawać?
Z ryżem, lub chlebem.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 porcje |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | ana |