Składniki:
- boczniaki /ilości wedle apetytu/,
- 1 łyzka oleju,
- 1 łyżka masła,
- 1 bułka paryska /pokrojona na kromki/ lub chleb tostowy,
- sól,
- pieprz,
- natka pietruszki.
Jak przyrządzić?
Odciąc od boczniaków grube części trzonów, kapelusze umyć, osączyć i usmażyc na gorącym oleju z obu stron /po ok. 3 min./ - przełożyc na talerz.
Na patelni stopic masło i obsmażyc grzanki. Grzyby ułożyc na grzankach, posypać solą, pieprzem, pietruszką.
Smakuje z pomidorkiem i ogórkiem.
Uwagi:
Szybki do przygotowania na potwieczorek, na kolacje nie koniecznie, grzyby są ciężkostrawne.
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Doris |