Rzodkiewki w zaprawie octowej

Przepis kulinarny

Składniki:

2 pęczki rzodkiewek,
1/2 szklanki octu,
1/4 szklanki wody,
4 łyżki cukru,
sól.

Jak przyrządzić?

Rzodkiewki przepołowić, lekko posolić i odstawić na 20 minut. Ocet z wodą i cukrem gotować 2 minuty, ostudzić. Zalać rzodkiewki. Podawać na drugi dzień jako "ciekawostkę".

Uwagi:

Rzodkiewki pod wpływem octu zrobią sie całe różowe. Mają bardzo ciekawy słodko-kwaśny smak.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Autornova

Rzodkiewki w zaprawie octowej: Podobne przepisy

Rzodkiewki w zaprawie octowej: wypróbuj również

Powiązane Tematy