Kokosowo-owocowa wariacja

Przepis kulinarny

Składniki:

podwojna piers z kurczaka,
puszka mleka kokosowego,
puszka anansa,
rodzynki z 50g,
banan,
brzoskwinia,
kurkuma 1 lyzeczka,
sos sojowy,
szczypta curry,
migdaly w platkach z 50g,
wiorki kokosowe z 50g,
oliwa z oliwek,
maka kukurydziana 1-2 lyzeczki.

Jak przyrządzić?

Piersi pokroic w male kawaleczki, zalac sosem sojowym i wsypac kurkume, wymieszac i odstawic. Ananasy pokroic w male czasteczki, tak samo brzoskwinie i banana. Na patelni rozgrzac oliwe, podsmazyc piersi. Jak juz wyparuje woda z miesa i zacznie skwierczec - wlac mleko kokosowe i wsypac owoce wraz z rodzynkami i gotowac na malym ogniu.Podprazyc delikatnie migdaly i wsypac do kurczaka razem z wiorkami. Zostawic pare platkow migdalowych do dekoracji. Jak juz rodzynki zaczna peczniec, wsypac curry a make z woda rozrobic i ostroznie wlac do kurczaka i zagotowa intensywnie mieszajac. Gotowe!

Potrzebne przybory:

noz, deska, patelnia

Jak podawać?

Z ryzem i z usmiechem!

Uwagi:

Wiorki, migdaly i rodzynki - ilosc wedlug uznania, jak kto lubi, ja wlasciwie dodaje wszystkiego "na oko", tutaj zmyslilam proporcje... Moze byc malo slodkie, najlepszy jest cukier brazowy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt7 zł
Autormarzenka

Kokosowo-owocowa wariacja: Podobne przepisy

Kokosowo-owocowa wariacja: wypróbuj również

Powiązane Tematy