Składniki:
25 dag żeberek wędzonych, 1/2 paczki warzyw mrożonych krojonych w paski, 4 ziemniaki, 2 podgrzybki, listek bobkowy, 5 ziarenek ziela angielskiego, ok 20 ziarenek pieprzu czarnego, 2 buliony rosołowe, wegeta, sól, cukier do smaku, 1 koncentrat pomidorowy
Jak przyrządzić?
Żeberka gotuje w 2 l wody (pamiętam o zebraniu szumowiny!), następnie dodaję włoszczyznę mrożoną, ziemniaki, podgrzybki i wszystkie przyprawy. Gotuję, a na sam koniec dodaję koncentrat pomidorowy. Po zagotowaniu zupa gotowa do spożycia.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | k.a.s.i.a |