Sk艂adniki:
kawalek kostki, marchewy, pietruchy, ziemniorki, paczuszka (sloiczek) szczawiku, wegeta, troszku koperku, natki pietruchy, seler naciowy, przyprawy jak kto woli i lubi.
Jak przyrz膮dzi膰?
Gotujemy sobie wywar z kosteczki, wkrajamy sobie marchewy, pietruchy i ziemniorki (gotujemy az warzywka beda miekkie), potem wrzucamy szczawik (pamietaj o umyciu jak zrywasz z pola), dodajemy wegete, koperek, natke, gotujemy jakas niecala godzinke na malym gaziku.
Potrzebne przybory:
garnuszek, pokrywka i oczywiscie kuchenka gazowa lub elektryczna.
Jak podawa膰?
Najlepiej w glebokim talerzyku.
Uwagi:
Mozna podawac z ugotowanym jajeczkiem!Zupe musi miec zielony kolorek!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | zalezy |
Przybli偶ony koszt | 10 z艂 |
Autor | NIEJADEK |