A to ci zupa

Przepis kulinarny

Składniki:

kawalek kostki, marchewy, pietruchy, ziemniorki, paczuszka (sloiczek) szczawiku, wegeta, troszku koperku, natki pietruchy, seler naciowy, przyprawy jak kto woli i lubi.

Jak przyrządzić?

Gotujemy sobie wywar z kosteczki, wkrajamy sobie marchewy, pietruchy i ziemniorki (gotujemy az warzywka beda miekkie), potem wrzucamy szczawik (pamietaj o umyciu jak zrywasz z pola), dodajemy wegete, koperek, natke, gotujemy jakas niecala godzinke na malym gaziku.

Potrzebne przybory:

garnuszek, pokrywka i oczywiscie kuchenka gazowa lub elektryczna.

Jak podawać?

Najlepiej w glebokim talerzyku.

Uwagi:

Mozna podawac z ugotowanym jajeczkiem!Zupe musi miec zielony kolorek!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćprosty
Porcjezalezy
Przybliżony koszt10 zł
AutorNIEJADEK

A to ci zupa: Podobne przepisy

A to ci zupa: wypróbuj również

Powiązane Tematy