Składniki:
- pół kilo piersi z kurczaka
- puszka kukurydzy
- 2 cebule
- przyprawa gyros
- 4 ogórki konserwowe
- kapusta pekińska
- majonez
- ketchup
- sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Osolone i popieprzone mięso pokroić w kostke i smazyć na patelni aż zmięknie i się zarumieni, następnie posypać je przyprawą do gyrosa. Później włożyc do miski (płasko, tak aby mięso tworzyło pierwszą warstwę). Pozostałe składniki sałatki układać warstwami, na mięso cienką warstwę ketchupu, potem cebulę (drobno pokrojoną), potem kukurydzę, potem ogórki konserwowe (pokrojone w kostkę), potem majonez, a na koniec poszatkowaną kapustę pekińską.
Uwagi:
Nie mieszać składników w misce, wyjmować łyżką tak aby na talerzu mieć wszsytkie warstwy, potem ewentualnie na własnym talerzu pomieszać składniki.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Autor | aniolekh |