Składniki:
- 1 saszetka przyprawy "gyros"
- 2 podwójne piersi z kurczaka
- 2 cebule
- 7-8 ogórków konserwowych
- 1 puszka kukurydzy
- 1/2 głowki kapusty białej
- wegeta
- ketchup
- majonez
Jak przyrządzić?
1) Przyprawę gyros zalać 1/2 szklanką wrzątku, przykryć, odstawic na 15 min.
2) Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć, zalać Gyrosem, dusić do odparowania.
3) Na miskę szeroką i głęboką położyć usmażonego kurczaka.
4) Polać całość ketchupem.
5) Następnie położyć cebule pokrojone w półksiężyce.
6) Na cebule położyć warstwę ogórków pokrojonych w kostkę i posmarować majonezem.
7) Następnie wsypać puszkę kukurydzy.
8) Kapustę cienko poszatkować, wymieszać z wegetą i położyć na wierzch.
9) Polać ketchupem.
10) Odstawić na 1/2 godziny do lodówki.
Uwagi:
Najlepiej smakuje z frytkami!
Przy nakładaniu sałatki wszystko ulegnie wymieszaniu, ale ważne jest by podczas przyrządzania składniki układać warstwami tak aby mogły się "przegryźć"!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Baka |