Składniki:
- 2 duże piersi z kurczaka,
- sałatę pekińską, ale nie dużą,
- 3-4 ogórki kiszone,
- 2 cebule,
- 1 puszka kukurydzy,
- ketchup pikantny,
- majonez,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka podsamażyć na patelni obsypane solą i pieprzem. Jak bedą juz gotowe pokroić na wieksze kosteczki.
Brzegi miski posmarować ketchupem, a na dno układać po kolei najpierw kurczak pokrojony w kostę, później cebulę posiekaną i to posmarować majonezem, lecz nie przesadzać. Nastepnie ułozyć ogórki pokrojone i znów posamorwać to majonezem i ułozyć kukurydzę i troszeczkę majonezu.
Jak podawać?
Przed samym podaniem na stół na samą górę ułożyć poszatkowaną sałatę pekińską poszczególnych warstw. W żadnym wypadku niczym nie przyprawiać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Martyna |