Składniki:
1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 2 słoiki przetartych jabłek lub 2 kg przesmażonych,
4 op. galaretki (najlepiej 2 kiwi i 2 ananasowe), 2 op. śmietany 30%, pół szkl. cukru pudru, mała chałwa
Jak przyrządzić?
Biszkopty wyłożyć na podłużną blachę, jabłka rozgrzać, dodać galaretki, dokładnie wymieszać. Gorącą masę jabłeczną wyłożyć na biszkopty i pozostawić do wystudzenia. Chłodne ciasto wstawić do lodówki do zastygnięcia. Na zastygnięty jabłecznik rozsmarować ubitą śmietanę z cukrem i posypać stsrtą na tarce chałwą. Życzę smacznego!
Uwagi:
Ciasto bardzo proste i pyszne.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Dorcia |