Krem serowy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1/2 litra mleka,
- 2 jajka,
- 1/4 litra śmietany (KWAŚNA),
- 1 margaryna,
- 3/4 szkl. cukru pudru.

Jak przyrządzić?

Mleko zagotować. Śmietanę z rozbitymi jajkami wlać do gotującego mleka. Zagotować. Zrobi się twarożek. Sitko wyłożyć gazą i wylać twarożek. Jak wystygnie przetrzeć go przez sitko.
Margarynę utrzeć z cukrem (robot kuchenny). Następnie do utartej masy dodawać umiarkowanie serek i dalej ucierać. Krem gotowy.

Potrzebne przybory:

Robot kuchenny.

Jak podawać?

KREM SEROWY możemy wykorzystać do tortów, ciast, ptysi itd.

Uwagi:

Jeżeli nie chce się nam robić serka, to możemy kupić 30 dkg. sera twarogu. Ale koniecznie trzeba go przetrzeć przez sitko, a nie skręcić przez maszynkę.
Krem możemy podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao, a do drugiej kwasek cytrynowy(ale nie koniecznie).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorElżbieta z Lublina

Krem serowy: Podobne przepisy

Krem serowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy