Składniki:
- słoiczek pieczarek marynowanych,
- kilka korniszonów,
- puszka kukurydzy,
- puszka groszku,
- majonez,
- 3-4 ząbki czosnku.
Jak przyrządzić?
Pieczarki pokroić na ćwiartki,korniszony pokroić w kostkę. Pokrojone pieczarki,korniszony wrzucić do miski, dodać kukurydzę, groszek. Czosek przecisnąć i wymieszać z majonezem, można dodać troszkę musztardy. Wymieszać wszystkie składniki z tak przygotowanym majonezem.
Potrzebne przybory:
- miska,
- deska do krojenia,
- nóż,
- łyżka do wymieszania.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Julka |