Colonel Collins

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 ml bourbon whisky,
- 30 ml soku cytrynowego,
- 20 ml syropu cukrowego.

(Co litra wrzącej wody należy wsypać 1 kg cukru i zagotować. Im dłużej będziemy syrop gotować, tym bardziej zgęstnieje. Następnie należy go schłodzić, przelać do butelki i przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.)

Jak przyrządzić?

Whiskey, sok sytrynowy i syrop cukrowy wlać do szklanki z kostkami lodu i zamieszać. Uzupełnić wodą mineralną (gazowaną) i jeszcze raz krótko zamieszać. Plasterkiem cytryny udekorować krawędź szklanki przekłuwając go szpadką z wisienką.

Jak podawać?

Plasterkiem cytryny udekorować krawędź szklanki przekłuwając go szpadką z wisienką. Owocowy, słodko-kwaśny napój typu collins na lato.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje1 porcja
AutorNAGEL ERWIN

Colonel Collins: Podobne przepisy

Colonel Collins: wypróbuj również

Powiązane Tematy