Babka-puszek

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 szkl. mąki ziemniaczanej,
- 6 łyżek mąki pszennej,
- 6 jaj,
- 2 szkl. cukru,
- kostka margaryny,
- 2 łyżki octu 10-proc.,
- 6 łyżek oleju,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Jak przyrządzić?

Margarynę utrzeć z cukrem na puch, wbijać po jednym jajku i ucierać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem, wlać olej, ocet, i starannie wymieszać. Wyłożyć ciasto do wysmarowanej formy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku 40-50 min.Można część ciasta połączyć z kakaem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania70 min.
Trudnośćprosty
AutorBietka

Babka-puszek: Podobne przepisy

Babka-puszek: wypróbuj również

Powiązane Tematy