Jest zdrowa, póki nie trafi do puszki. Producenci oszukują i marnują odżywcze wartości SOI

Nawet soja z puszki to zły wybór.

Jest doskonałym zamiennikiem białka zwierzęcego i mięsa dla osób, które przechodzą na dietę wegetariańską. Zawiera kwas foliowy, witaminy A, E, C oraz beta-karoten.

Na półkach ze zdrową żywnością znaleźć można wiele dań z przetworzonej soi: kotlety, pasztety, kiełbaski czy parówki. Dietetycy odradzają jednak spożywania gotowych produktów sojowych z puszki, a nawet puszkowanej soi nieprzetworzonej. 

O tym, dlaczego unikać dań sojowych opowiedziała dietetyk i technolog żywności Aneta Łańcuchowska.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Nastolatka z Polski poświęciła się POMOCY INDYJSKIM DZIECIOM! Polka nazywana "najszybszą babcią świata". Zdobyła Mont Blanc mając 68 lat Te triki powinna znać każda pani domu. Ułatwiają pracę w kuchni Polska supermodelka robi karierę aktorską. MAŁGOSIA BELA zagra jedną z głównych ról! Co piąte dziecko UDAJE DOROSŁEGO w sieci! Polka gwiazdą kanadyjskiej telewizji. Sukces zawdzięcza blogowi modowemu Co tak naprawdę MYŚLĄ MĘŻCZYŹNI? Uważaj na MLEKO i nadmiar białka. Wbrew pozorom nie są takie zdrowe SZEPTANE MODLITWY i zaklęcia. Tak leczą na polskiej wsi Zdradzają Twój prawdziwy wiek. U młodych osób to oznaka zmęczenia Jest zdrowy i nie tuczy. Cała prawda o MAKARONIE Jest nawet TRZYSTA RAZY SŁODSZA od cukru! Uważaj, w jakiej postaci ją spożywasz