Jest zdrowa, póki nie trafi do puszki. Producenci oszukują i marnują odżywcze wartości SOI

Nawet soja z puszki to zły wybór.

Jest doskonałym zamiennikiem białka zwierzęcego i mięsa dla osób, które przechodzą na dietę wegetariańską. Zawiera kwas foliowy, witaminy A, E, C oraz beta-karoten.

Na półkach ze zdrową żywnością znaleźć można wiele dań z przetworzonej soi: kotlety, pasztety, kiełbaski czy parówki. Dietetycy odradzają jednak spożywania gotowych produktów sojowych z puszki, a nawet puszkowanej soi nieprzetworzonej. 

O tym, dlaczego unikać dań sojowych opowiedziała dietetyk i technolog żywności Aneta Łańcuchowska.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ukryj komentarze

Autor:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Polska hrabianka pokochała potomka Marii Walewskiej. To trzeci polsko-francuski romans w ich rodzinie Ten człowiek maluje oczami. Wykorzystał innowacyjną technologię SYN Grzegorza Ciechowskiego o KOLEKCJI inspirowanej stylem muzyka To one będą królowały w tym sezonie. Wraca moda sprzed lat Oczyszczają organizm, odchudzają. PRZYPRAWY, których nie może zabraknąć w kuchni EDYTA GÓRNIAK płacze. "Nie wiem jak, ale muszę nagrać płytę" CIENIE pod oczami nie tylko postarzają. To znak problemów zdrowotnych Sami przyczyniamy się do pogłębienia problemu. Jak walczyć z trudnością z zasypianiem? Zrobił to z miłości do syna. Dziecko WYTATUOWAŁO mu własny rysunek Frytki afrodyzjakiem? Jeśli są z... BAKŁAŻANA Bezsenność przyczyną otyłości? Badania to potwierdzają Aby udowodnić swą moc, przewidziała PRZYSZŁOŚĆ ROSJI I PUTINA