Jest zdrowa, póki nie trafi do puszki. Producenci oszukują i marnują odżywcze wartości SOI

Nawet soja z puszki to zły wybór.

Jest doskonałym zamiennikiem białka zwierzęcego i mięsa dla osób, które przechodzą na dietę wegetariańską. Zawiera kwas foliowy, witaminy A, E, C oraz beta-karoten.

Na półkach ze zdrową żywnością znaleźć można wiele dań z przetworzonej soi: kotlety, pasztety, kiełbaski czy parówki. Dietetycy odradzają jednak spożywania gotowych produktów sojowych z puszki, a nawet puszkowanej soi nieprzetworzonej. 

O tym, dlaczego unikać dań sojowych opowiedziała dietetyk i technolog żywności Aneta Łańcuchowska.

Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Mobbing w pracy to wciąż tabu. Niektórzy nawet nie wiedzą, że są jego ofiarami Nauka języków w GIMNAZJUM bezskuteczna. System kuleje, a poziom jest gorszy niż podstawowy Polska rodzina sprowadziła ją do Polski. Niezwykła historia 19-latki z Kenii Jej wygląd przeraża. Polka w Londynie modyfikuje ciała Swędzenie ustanie natychmiast. Zobacz niezawodny sposób na przykre objawy ukąszeń Polska podróżniczka ostro o "człowieku pożartym przez anakondę" Plamki na pomarańczach? Pod żadnym pozorem nie kupuj tych owoców Po śmierci narzeczonej przemierza pieszo świat. Właśnie dotarł do Polski Ona była mężatką, on miał 14 lat. ODBIŁA CHŁOPAKA swojej córce! Idealne ciastka na deszczowe wieczory. 4 składniki i gotowe Najlepszy SEKS PO KŁÓTNI. Dlaczego godzimy się w łóżku? Aby udowodnić swą moc, przewidziała PRZYSZŁOŚĆ ROSJI I PUTINA