Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję

"Mam jej dość" - mówi jeden z nich.

Jak wygląda produkcja puszkowanej żywności? Jak pakowane są dania, dlaczego transportuje się je w ogromnych próżniowych torbach, czym są doprawiane i kto czuwa nad ich produkcją?

Producenci twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań.

Nie wiem, ile razy jej próbowałem. Dziesiątki, może setki tysięcy razy. Zwracamy uwagę na wygląd, kolor, aromat, konstystencję, ale przede wszystkim na smak. Mam jej dość, ale wiem, że za każdym razem muszę wykonać swoje zadanie, bo to bardzo ważne -  mówi jeden z nich.

Zobaczcie tajniki fabryk produkujących puszkowaną żywność.

Źródło: Discovery Science

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Domowe sposoby na pozbycie się CELLULITU Jest zdrowa, póki nie trafi do puszki. Producenci oszukują i marnują odżywcze wartości SOI Łagodzi ból, koryguje wady postawy. Wszystko o KINESIOTAPINGU Danuta Wałęsa zachęca kobiety do rodzenia dzieci! W ciąży nie rezygnuj ze sportu. Jednak pewne aktywności mogą być niebezpieczne Napis „bez konserwantów” to tylko chwyt marketingowy. Wybierając sok, patrz na kolor Naturalny lek o niezwykłych właściwościach. Oczyszcza krew i cały organizm Ponad połowa Polaków cierpi na syndrom poniedziałku. Stres zaczyna się już w niedzielę Radość irlandzkich homoseksualistów! Świętują legalizację ich małżeństw Często są groźne dla zdrowia. Grillowane potrawy pełne toksycznych substancji Polka gwiazdą kanadyjskiej telewizji. Sukces zawdzięcza blogowi modowemu Ten człowiek maluje oczami. Wykorzystał innowacyjną technologię Niepełnosprawne zwierzęta są bardziej związane z człowiekiem Boisz się otyłości po ciąży? Tak się przed nią uchronisz Powody, przez które urzędnik nie pozwoli ci ZMIENIĆ NAZWISKA Zdrowy zamiennik gorszy od cukru? Zobacz, kto powinien go unikać Co mogą jeść kobiety karmiące piersią? "Kolka dziecka nie jest związana z dietą matki" Są zdrowe tylko pozornie. Ilość cukru w nich zawarta wielokrotnie przekracza normę Sekretna misja księdza Jana. Zbiera KOBIECĄ BIELIZNĘ Zapytano Polki, czy sądzą, że są piękne. Jakie były odpowiedzi? Płukanie nie wystarczy. Jak EKOLOGICZNIE zmyć pestycydy z owoców i warzyw? Ma niewiele kalorii, pokrywa 120 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C Tak szkolą muzułmańskie kobiety. Rosyjska reporterka dotarła do źródeł Anna Komorowska: "Na trudne sytuacje nasza rodzina jest idealna!"