Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję

"Mam jej dość" - mówi jeden z nich.

Jak wygląda produkcja puszkowanej żywności? Jak pakowane są dania, dlaczego transportuje się je w ogromnych próżniowych torbach, czym są doprawiane i kto czuwa nad ich produkcją?

Producenci twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań.

Nie wiem, ile razy jej próbowałem. Dziesiątki, może setki tysięcy razy. Zwracamy uwagę na wygląd, kolor, aromat, konstystencję, ale przede wszystkim na smak. Mam jej dość, ale wiem, że za każdym razem muszę wykonać swoje zadanie, bo to bardzo ważne -  mówi jeden z nich.

Zobaczcie tajniki fabryk produkujących puszkowaną żywność.

Źródło: Discovery Science

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Szyk na stoku to nie wszystko. Kilka rad, co spakować na ferie "No woman, no drive". Kolejna akcja przeciwko DYSKRYMINACJI kobiet Boli cię głowa? Zbadaj… BIODRA Niezwykła historia POLSKIEGO ARYSTOKRATY. Nie mówi nawet po polsku! Nie jedz ich jeszcze przez PONAD MIESIĄC! NOWALIJKI mogą szkodzić zdrowiu Ona była mężatką, on miał 14 lat. ODBIŁA CHŁOPAKA swojej córce! Jak zadbać o prawidłowy SEN NIEMOWLAKA? Najlepsze sposoby, jak UŚPIĆ DZIECKO Niezwykłe włosy mieszkanki Indii Polacy mają dość rodzinnych wakacji. Czym kuszą oferty dla singli? Obniżają cholesterol, odchudzają, poprawiają kondycję skóry i włosów. Jakie PŁATKI wybrać? Wypełnienia gorszej jakości, próchnica wtórna. Polacy boją się państwowych wizyt u dentysty Łykamy je codziennie. W zbyt dużych ilościach poważnie szkodzą