Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję

"Mam jej dość" - mówi jeden z nich.

Jak wygląda produkcja puszkowanej żywności? Jak pakowane są dania, dlaczego transportuje się je w ogromnych próżniowych torbach, czym są doprawiane i kto czuwa nad ich produkcją?

Producenci twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań.

Nie wiem, ile razy jej próbowałem. Dziesiątki, może setki tysięcy razy. Zwracamy uwagę na wygląd, kolor, aromat, konstystencję, ale przede wszystkim na smak. Mam jej dość, ale wiem, że za każdym razem muszę wykonać swoje zadanie, bo to bardzo ważne -  mówi jeden z nich.

Zobaczcie tajniki fabryk produkujących puszkowaną żywność.

Źródło: Discovery Science

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Jak radzić sobie z NADMIERNĄ POTLIWOŚCIĄ? JAZDA NA ROWERZE doskonała dla naszych nóg. Zalet jest jednak znacznie więcej To nie są zdjęcia! REALISTYCZNE OBRAZY zostały wykonane długopisem ALERGIA może zagrażać życiu. Jak pomóc osobie ze wstrząsem? Najbardziej wzruszający filmik sieci. Żołnierze wracają DO DOMU! NIECODZIENNY WYPADEK podczas uprawiania seksu Mocne słowa kobiet. Odważyły się pokazać twarze i przyznać, jak potraktowali je mężczyźni Pragnął mieć dzieci. OTYŁOŚĆ wywołała u niego zakażenie genitaliów Podstępny nowotwór. Przebiega bezobjawowo, bardzo często kończy się śmiercią Dzięki niej zachowasz młodość i figurę. Ile dobra ma w sobie kukurydza? Kim jest Ewa Kopacz i kto jest premierem? CHAJZER zapytał Polaków, wynik jest ZATRWAŻAJĄCY Wystarczy 15 minut, by zregenerować siły