Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję
"Mam jej dość" - mówi jeden z nich.
Jak wygląda produkcja puszkowanej żywności? Jak pakowane są dania, dlaczego transportuje się je w ogromnych próżniowych torbach, czym są doprawiane i kto czuwa nad ich produkcją?
Producenci twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań.
Nie wiem, ile razy jej próbowałem. Dziesiątki, może setki tysięcy razy. Zwracamy uwagę na wygląd, kolor, aromat, konstystencję, ale przede wszystkim na smak. Mam jej dość, ale wiem, że za każdym razem muszę wykonać swoje zadanie, bo to bardzo ważne - mówi jeden z nich.
Zobaczcie tajniki fabryk produkujących puszkowaną żywność.
Źródło: Discovery Science
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze