Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję

"Mam jej dość" - mówi jeden z nich.

Jak wygląda produkcja puszkowanej żywności? Jak pakowane są dania, dlaczego transportuje się je w ogromnych próżniowych torbach, czym są doprawiane i kto czuwa nad ich produkcją?

Producenci twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań.

Nie wiem, ile razy jej próbowałem. Dziesiątki, może setki tysięcy razy. Zwracamy uwagę na wygląd, kolor, aromat, konstystencję, ale przede wszystkim na smak. Mam jej dość, ale wiem, że za każdym razem muszę wykonać swoje zadanie, bo to bardzo ważne -  mówi jeden z nich.

Zobaczcie tajniki fabryk produkujących puszkowaną żywność.

Źródło: Discovery Science

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Internet ŚMIEJE SIĘ z premier Ewy Kopacz. Wszystko przez NAGRANIE O OSCARACH Dieta zgodna z GRUPĄ KRWI. Czy warto ją stosować? Siostra Beyonce POBIŁA JAY-Z! Najlepszy sposób KROJENIA CEBULI według Gordona Ramseya Znalazł swoją miłość oglądając sylwestrowy program Telewizji Polskiej Grodzka udostępni mieszkanie autorowi „wSieci”? „Chce sprawdzić, czy napisał prawdę, będzie proces” Dolegliwość, która odbiera radość z seksu. Problem zgłasza ogromna liczba kobiet Ameryka ją znienawidziła. Co stało się z "matką chrzestną ateizmu"? Kontrowersje wokół Jana Pawła II. "Jak mógł zostać świętym?" Blogerka testuje... KUBECZEK MENSTRUACYJNY Marcin Gortat rzucił wyzwanie POLSKIEMU MINISTROWI Jak łatwo ZAOSZCZĘDZIĆ na prądzie?