Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję

"Mam jej dość" - mówi jeden z nich.

Jak wygląda produkcja puszkowanej żywności? Jak pakowane są dania, dlaczego transportuje się je w ogromnych próżniowych torbach, czym są doprawiane i kto czuwa nad ich produkcją?

Producenci twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań.

Nie wiem, ile razy jej próbowałem. Dziesiątki, może setki tysięcy razy. Zwracamy uwagę na wygląd, kolor, aromat, konstystencję, ale przede wszystkim na smak. Mam jej dość, ale wiem, że za każdym razem muszę wykonać swoje zadanie, bo to bardzo ważne -  mówi jeden z nich.

Zobaczcie tajniki fabryk produkujących puszkowaną żywność.

Źródło: Discovery Science

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Pijesz WODĘ prosto z BUTELKI? To poważny błąd Jak POLSKIE GWIAZDY poprawiają urodę? Oto najczęstsze zabiegi Cztery lata i 26 krajów. Podczas podróży nagrywał FILM ZARĘCZYNOWY! Sposób na grzywkę BEZ SKRACANIA włosów! Sześć pomysłów na fajną fryzurę w MINUTĘ! Przeżyła ŚMIERĆ KLINICZNĄ. Co widziała? Conchita Wurst pokazuje, jak zmienia się w KOBIETĘ! Fenomenalne KREACJE OSCAROWE, które przeszły do historii UMIĘŚNIONE CIAŁO Holenderki robi furorę w internecie Tak powstaje jeden z najbardziej ekskluzywnych trunków świata Wadliwe IMPLANTY PIERSI nadal zagrażają zdrowiu kobiet. Wśród poszkodowanych Polki FISH PEDICURE. Naturalna i bezpieczna metoda pielęgnacji stóp