Tak powstaje żywność z puszki. Testerzy smaku co dwie godziny sprawdzają produkcję

"Mam jej dość" - mówi jeden z nich.

Jak wygląda produkcja puszkowanej żywności? Jak pakowane są dania, dlaczego transportuje się je w ogromnych próżniowych torbach, czym są doprawiane i kto czuwa nad ich produkcją?

Producenci twierdzą, że przykładają ogromną wagę do jakości i smaku. Aby był on jak najlepszy, w fabrykach zatrudniani są specjaliści od testowania gotowych produktów. Co dwie godziny sprawdzają kolejne partie dań.

Nie wiem, ile razy jej próbowałem. Dziesiątki, może setki tysięcy razy. Zwracamy uwagę na wygląd, kolor, aromat, konstystencję, ale przede wszystkim na smak. Mam jej dość, ale wiem, że za każdym razem muszę wykonać swoje zadanie, bo to bardzo ważne -  mówi jeden z nich.

Zobaczcie tajniki fabryk produkujących puszkowaną żywność.

Źródło: Discovery Science

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kafeteria.tv:

Nietypowy toast weselny w wykonaniu RAPUJĄCEJ ŚWIADKOWEJ Janusz Józefowicz: „Ojcostwo jest trudniejsze niż macierzyństwo” Proste patenty na rozciągnięcie butów. Nawet o 2 centymetry! Jaki BIUSTONOSZ na siłownię? Kobiety często popełniają błąd Zawał serca, udar, impotencja. Oto skutki choroby objawiającej się chrapaniem Jak radzić sobie z NADMIERNĄ POTLIWOŚCIĄ? Jakie PIECZYWO jest najzdrowsze? Zobacz, jak to sprawdzić 4 filiżanki kawy - tyle wystarczy, by poważnie obniżyć płodność! Michał Piróg z dildem w dłoni w nowym teledysku MASŁOWSKIEJ Nie chcą poświęcać się karierze i stawiają na pasje. POKOLENIE Y wkrótce zdominuje rynek pracy Wspólny trening rzeźbi sylwetkę i rozpala zmysły. Jak ćwiczą FIT LOVERS? Uważaj na popularne MIELONKI. Najgorszej jakości mięso to nie jedyna ich wada