Dieta zgodna z GRUP膭 KRWI. Czy warto j膮 stosowa膰?
Zdrowa dieta polega na jedzeniu wszystkich grup produkt贸w
Grupa krwi ma nie tylko wp艂yw na nasz膮 odporno艣膰 czy bilans energetyczny, lecz tak偶e na przyswajanie pokarmu. Dostosowywanie jedzenia do grupy krwi ma tyle samo zwolennik贸w, co przeciwnik贸w.
Je艣li nieodpowiednio dobierzemy produkty 偶ywieniowe do grupy krwi, mo偶e dochodzi膰 do aglutynacji, czyli sklejania si臋 pewnych kom贸rek, sk艂adnik贸w i substancji w organizmie. Osobom maj膮cym grup臋 krwi A poleca si臋 unikanie mi臋s. Lepsze s膮 dla nich produkty wegetaria艅skie. Posi艂ki ludzi z grup膮 krwi AB powinny obfitowa膰 w warzywa i owoce, natomiast zawiera膰 niewielkie ilo艣ci czerwonego mi臋sa i drobiu. To samo tyczy si臋 os贸b z grup膮 krwi B. Musz膮 one uwa偶a膰 dodatkowo na produkty zbo偶owe. Ich jad艂ospis powinien opiera膰 si臋 na rybach i produktach mlecznych. Najwi臋cej mi臋sa mog膮 je艣膰 posiadacze grupy krwi 0.
Pami臋tajmy jednak, 偶e zdrowa dieta polega na jedzeniu wszystkich grup produkt贸w, a wykluczanie jakiegokolwiek sk艂adnika mo偶e odbi膰 si臋 na zdrowiu.
殴r贸d艂o: InfoWire
殴r贸d艂o zdj臋膰: Shutterstock
Ten artyku艂 nie ma jeszcze komentarzy
Poka偶 wszystkie komentarze