Dieta zgodna z GRUPĄ KRWI. Czy warto ją stosować?
Zdrowa dieta polega na jedzeniu wszystkich grup produktów
Grupa krwi ma nie tylko wpływ na naszą odporność czy bilans energetyczny, lecz także na przyswajanie pokarmu. Dostosowywanie jedzenia do grupy krwi ma tyle samo zwolenników, co przeciwników.
Jeśli nieodpowiednio dobierzemy produkty żywieniowe do grupy krwi, może dochodzić do aglutynacji, czyli sklejania się pewnych komórek, składników i substancji w organizmie. Osobom mającym grupę krwi A poleca się unikanie mięs. Lepsze są dla nich produkty wegetariańskie. Posiłki ludzi z grupą krwi AB powinny obfitować w warzywa i owoce, natomiast zawierać niewielkie ilości czerwonego mięsa i drobiu. To samo tyczy się osób z grupą krwi B. Muszą one uważać dodatkowo na produkty zbożowe. Ich jadłospis powinien opierać się na rybach i produktach mlecznych. Najwięcej mięsa mogą jeść posiadacze grupy krwi 0.
Pamiętajmy jednak, że zdrowa dieta polega na jedzeniu wszystkich grup produktów, a wykluczanie jakiegokolwiek składnika może odbić się na zdrowiu.

Źródło: InfoWire
Źródło zdjęć: Shutterstock
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze