Składniki:
- 6 jajek,
- 1 1/2 szklanki cukru,
- 3 szklanki mąki,
- 1 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
- 1 1/2 łyżeczki cynamonu,
- 3 łyżeczki kakao,
- 3/4 szklanki oleju,
- 6 jabłek pokrojonuch w dość dużą kostkę.
Jak przyrządzić?
Ubić dobrze mikserem jajka z cukrem. W oddzielnej misce wymieszać mąkę, sodę, kakao i cynamon i dodać do masy. Dobrze wymieszać. Następnie wlać powoli olej i gdy to sie wymiesza wsypać jabłka i wymieszać ostatecznie łyżką. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 45 minut (ale czas piczenia może być dłuższy) i po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.
Uwagi:
Pyszny i zawsze wychodzi!! :))
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 70 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Autor | bułcia |