Indyk z owocami w galarecie

Przepis kulinarny

Składniki:

- pierś indyka,
- puszka brzoskwiń,
- puszka ananasów,
- pół szklanki bulionu,v
- po łyżeczce bazylii szałwi i mięty,
- łyżka żelatyny,
- masło do wysmarowania formy,
- sól,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Pierś indyka natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Głęboką formę wysmarować masłem, ułożyć mięso i piec w piekarniku około 30 min w temperaturze 220 , polewając obficie na zmianę bulionem, sokiem brzoskwiniowym i sokiem ananasowym. Upieczone mięso ostudzić. Do gorącego sosu dodać żelatynę namoczoną w dwóch łyżkach zimnej wody. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia i oziębić.Zimne mięso pokroić, ułożyć na półmisku, udekorować owocami, zalać gęstniejącą galaretką i odstawić w chłodne miejsce.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćśredni
Autormarta

Indyk z owocami w galarecie: Podobne przepisy

Indyk z owocami w galarecie: wypróbuj również

Powiązane Tematy