Składniki:
Składniki:- 2 kg skrzydełek kurzych- łyżka spirytusu- 3 łyżki imbiru- łyżka curry- 10 łyżek miodu- sól.
Jak przyrządzić?
1. Miód podgrzać z imbirem, curry i spirytusem. Skrzydełka oprószyć solą,natrzeć miodowym sosem.2. Zrumienić na oleju, przełożyć do brytfanki i piec pod przykryciem ok. 20 minutw temp. 200 stopni.
Jak podawać?
Podawać na tacy przybrane w brokuły, czarne oliwki(a jakże!), czerwoną paprykę.
Uwagi:
Super łatwy przepis,za to jaki efektowny!!!
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 12 |
Kaloryczność | 180 kcal |
Autor | Natasza Z. |