Składniki:
- kilka główek świeżej kapusty,
- marchew,
- cebula,
- kminek,
- skrzydełka kurczęcze lub inny dróbsól,
- pieprz,
- oregano,
- majeranek,
- ewentualnie wegeta albo inna przyprawa z tego rodzaju (ostatnie tylko, jak ktoś to lubi), ziele angielskie, liście laurowe.
Jak przyrządzić?
Pokroić kapustę tak jak do bigosu. Gotować, podsmażyć skrzydełka, aż sie zarumienią, dodać potartą marchew, podsmażyć cebulkę, dodać do gara, i przyprawy, gotować do zmiękczenia wszystkiego- tak jak wszystko sie gotuje :)
Potrzebne przybory:
Garnek powyżej 2 litry, deseczka do krojenia, nóż i dużo cierpliwości, kilka milionów kubków smakowych.
Jak podawać?
Na ciepło z pajdkami chleba, ewentualnie z piwem (jak to jada brać studencka).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | chemik |