Babka z białek - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 40 dag mąki pszennej,
- 7 białek,
- 1 szkl. cukru,
- 1 margaryna,
- 3/4 szkl. ciepłego mleka,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- cukier waniliowy,
- skórka z cytryny,
- bakalie (niekoniecznie),
- polewa.

Jak przyrządzić?

Białka ubić na sztywną pianę,wsypać cukier i ubijać jeszcze przez ok.5 min.Następnie wlać letni roztopiony tłuszcz,mleko,wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem,dodać cukier wanili.i bakalie.

Piec w temp. 170 C ok. 45min.
Po upieczeniu polac letnią polewą.

Uwagi:

Ciasto można upiec wtedy,gdy w trakcie smażenia pączków zostają białka i nie wiadomo co z nimi zrobić.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćdużo
Przybliżony koszt4 zł
AutorGocha

Babka z białek: Podobne przepisy

Babka z białek: wypróbuj również

Powiązane Tematy