Kakao meksykańskie

Przepis kulinarny

Składniki:

- ziarna kakao - 1 garść,
- mąka kukurydziana - 1 garść,
- pieprz chili - 1 szczypta,
- cynamon - 1 czubata łyżeczka od herbaty,
- wanilia - wedle uznania,
- pieprz matiko - 1 łyżka stołowa,
- ziele angielskie - 3-4 ziarna,
- miód - wedle uznania.

Jak przyrządzić?

Nasiona kakao lekko przypalić na patelni, następnie pokruszyć, zmieszać z mąką kukurydzianą w 1/10 litra ciepłej wody i zagotować. Następnie dodać przyprawy i osłodzić do smaku miodem.

Uwagi:

Napój umieszczony dzięki 555, która zamieściła go na Forum w odpowiedzi na moje poszukiwania.Nie chciałam, żeby się gdzieś tam zmarnowałbo jest godny umieszczenia w dziale Przepisy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autora-ka + 555

Kakao meksykańskie: Podobne przepisy

Kakao meksykańskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy