Grog czekoladowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- 10 dag cukru,
- 3 łyżki czekolady rozpuszczalnej,
- 2 laski cynamonu,
- szklanka mleka,
- ćwierć szklanki rumu,
- pojemniczek kremówki,
- mielony cynamon do posypania,
- sok z cytryny i cukier do ozdobienia szklaneczek.

Jak przyrządzić?

Brzegi czterech szklaneczek zanurzyć najpierw w soku z cytryny, a następnie w cukrze. Cukier gotować ze szklanką wody, aż do uzyskania syropu. Dodać czekoladę, laski cynamonu i mleko. Zostawić na 5 minut pod przykryciem. Jeszcze raz krótko podgrzać i dodać rum. Od razu przelać grog do szklaneczek i podawać ozdobiony bitą śmietaną i posypany cynamonem.

Uwagi:

Napój umieszczony dzięki 555, która zamieściła go na Forum w odpowiedzi na moje poszukiwania.Nie chciałam, żeby się gdzieś tam zmarnowałbo jest godny umieszczenia w dziale Przepisy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autora-ka + 555

Grog czekoladowy: Podobne przepisy

Grog czekoladowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy