Ciasto czekoladowe bez mąki – czy wciąż może być smaczne? Może!
JOANNA HIRSZLER • dawno temuTen przepis na ciasto czekoladowe jest wyjątkowy. Tym razem do jego przyrządzenia nie będzie ci potrzebna mąka. To z kolei sprawia, że słodycz ta jest pozbawiona glutenu – składnika nietolerowanego przez układ pokarmowy wielu z nas. Na pewno urzeknie cię doskonały smak tego ciasta.
Bezglutenowe ciasto czekoladowe jest zdecydowanie zdrowsze niż to przyrządzone w tradycyjny sposób z użyciem mąki. Co więcej, do jego wykonania wykorzystasz gorzką czekoladę, która ma korzystny wpływ na zdrowie. Przygotuj składniki, takie jak:
- 150 g cukru,
- 3 jajka,
- 120 g masła,
- 120 g czekolady,
- 50 g gorzkiego kakao,
- 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Co myślisz na temat tego mocno czekoladowego ciasta?
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze