Poznaj przepis na niezwykłe ciasto świąteczne! Czyli jak wykonać pyszne, czekoladowe polano bożonarodzeniowe?
JOANNA HIRSZLER • dawno temu • 3 komentarzePolano bożonarodzeniowe niestety zbyt często nie gości na naszych stołach w święta. Trochę szkoda, bo ciasto to cechuje się nie tylko niezwykłym smakiem, ale również perfekcyjnym wyglądem. Jestem pewna, że raz przez ciebie spróbowane, pozostawi po sobie miłe wspomnienie na długi czas.
Główną bazą tego ciasta jest pyszny, domowy biszkopt. Poza tym, nieodłącznym elementem tego ciasta jest również własnoręcznie przygotowany krem o intensywnym, czekoladowym smaku.
Do wykonania ciasta biszkoptowego potrzebujesz:
- 125 g cukru,
- 4 jajka,
- 100 g mąki pszennej,
- 60 g miękkiego masła,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- szczypta soli.
Do wykonania kremowej masy czekoladowej potrzebujesz:
- 200 g cukru pudru,
- 100 g czekolady deserowej,
- 150 g miękkiego masła.
I jak smakowało ci to świąteczne ciasto?
Ten artykuł ma 3 komentarze
Pokaż wszystkie komentarze