Składniki:
- 2 cebule,
- 2 ogórki korniszony,
- pęczek szczypiorku,
- łyżka musztardy (np. chrzanowa),
- 2 liście sałaty,
- 2 łyżki wegety.
Jak przyrządzić?
Ogórki, cebulę i szczypiorek posiekać w droobną kostkę. Dodać musztardę i wegetę. Wstawić do lodówki aby dobrze się schłodziło. Położyć na liściu sałaty i gotowe.
Jak podawać?
Najlepiej komponuje się na liściu sałaty.
Uwagi:
Jeśli ktoś lubi pikantne kąski to jest idealna np do pizzy a pozatym prosta i szybka w robieniu. POLECAM!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Przybliżony koszt | 2 zł |
Autor | adas |