Ryż po libańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- mięso wołowe,
- pomidory,
- cebula,
- papryka,
- ryż,
- wywar z bulionu,
- pieprz.

Jak przyrządzić?

Zesmażyć pokrojoną w kostkę wołowinę na niewielkiej ilości oleju. Następnie przełozyc do garnka, dodać zesmażoną cebulę, dusić na małym ogniu. W trakcie dodać pomidory sparzone bez skórek i paprykę dusić do momentu, aż wołowina będzię miękka. Następnie zdjąc z ognia. Na tym gulaszu ułozyć warstwę z surowego ryzu i delikatnie podlać bulionem i wstawić do rozgrzanego pieca. Gdy bulion się wchłonie w reszte, oznacza to że potrawa gotowa.

Jak podawać?

W jakiś fikuśnych miskach.

Uwagi:

Potrawa świetnie się sprawdza przy podjęciu gosci po raz pierwszy.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania90 min.
Trudnośćśredni
Przybliżony koszt20 zł
Autormagda

Ryż po libańsku: Podobne przepisy

Ryż po libańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy