Składniki:
- mięso wołowe,
- pomidory,
- cebula,
- papryka,
- ryż,
- wywar z bulionu,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Zesmażyć pokrojoną w kostkę wołowinę na niewielkiej ilości oleju. Następnie przełozyc do garnka, dodać zesmażoną cebulę, dusić na małym ogniu. W trakcie dodać pomidory sparzone bez skórek i paprykę dusić do momentu, aż wołowina będzię miękka. Następnie zdjąc z ognia. Na tym gulaszu ułozyć warstwę z surowego ryzu i delikatnie podlać bulionem i wstawić do rozgrzanego pieca. Gdy bulion się wchłonie w reszte, oznacza to że potrawa gotowa.
Jak podawać?
W jakiś fikuśnych miskach.
Uwagi:
Potrawa świetnie się sprawdza przy podjęciu gosci po raz pierwszy.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 90 min. |
Trudność | średni |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | magda |