Sk艂adniki:
- mieso mielone,
- marchew,
- cebula,
- ziemniaki gotowane,
- sos z paczki,
- przyprawy,
- smietana,
- jajko.
Jak przyrz膮dzi膰?
Ziemniaczki ugotowac, dodac smietane i ugniesc na jednolita mase. Marchewke obrac, pokroic w talarki i podotowac. Wode uzyta do gotowania marchewki uzyc do rozrobienia sosu. Miesko przyprawic i podsmazyc na patelni. Do podsmazonego mieska dodac marchewke, zalac bogatym sosem i przelozyc do zaroodpornego naczynia. Przykryc tluczonymi ziemniaczkami i wstawic do piekarnika na 15 min (170-200 st). Po tym czasie wyjac, posmarowac wierzch rozbeltanym jajkiem i wstawic na kolejne 10-15 min az wierzch bedz\ie zloty.
Jak podawa膰?
Od razu - tak smakuje najlepiej.
Kategoria dania | Dania g艂贸wne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Autor | NiKi |