Kurczak po koreańsku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 4 pory,
- puszka mandarynek,
- 2 piersi z kurczaka,
- śmietanka łowicka 30%,
- papryka słodka,
- chili,
- olej,
- sos knorra biały,
- najlepiej dwa!

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka kroimy na niewielkie cząsteczki, następnie smażymy na oleju, wcześniej oczywiście solimy oraz obficie posypujemy słodką papryką w proszku :). Pory kroimy na talarki i gotujemy w niewielkiej ilosci wody ok. 1 litra, kiedy piersi ładnie sie obsmażyły i pory są miękkie łączymy dodając wszystko z patelni do garnka z porami, wczesniej przygotowujemy sosy knora- rozrabiamy z wodą-dokładnie!!! wlewamy (ja zawsze na tym etapie dolewam też wody) dodajemy smietakę, chili - wedle uznania i na sam koniec po wyłączeniu ognia mandarynki z sosem z puszki, do tego konieczny ryż baaaardzo sypki jest taki niemiecki ale nie pamiętam jak sie nazywa.

Jak podawać?

Z ryżem na sypko.

Uwagi:

Może nie brzmi to szczególnie, ale uwierzcie że jest pycha!!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt15 zł
Autormagdage

Kurczak po koreańsku: Podobne przepisy

Kurczak po koreańsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy