Sos cynamonowy

Przepis kulinarny

Składniki:

- śmietana (nie za rzadka, nie za gęsta),
- cynamon mielony,
- cukier (może być waniliowy - dla wyjątkowych łasuchów).

Jak przyrządzić?

Do śmietany dodać odpowiednią ilość cynamonu (zależnie od gustu - ja sypię mnóstwo) i trochę cukru. Wszystko razem wymieszać tradycyjnie przy pomocy łyżki i kubka lub nowocześnie przy pomocy miksera.

Uwagi:

Przepyszny sos do wszelakich potraw na słodko, smakuje zawsze i każdemu. Ja osobiście, będąc cynamonowym maniakiem, polewam nim co tylko się da (w granicach rozsądku oczywiście) najczęściej jednak są to przeróżnego rodzaju pierogi - z truskawkami, białym serem, pyzy z nadzieniem truskawkowym lub śliwkowym, kopytka. To idealna i szybka metoda na urozmaicenie zwykłego makaronu lub ryżu, szczególnie jeśli w lodówce brakuje produktów.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
AutorAndromeda

Sos cynamonowy: Podobne przepisy

Sos cynamonowy: wypróbuj również

Powiązane Tematy