Składniki:
- główka sałaty,
- pomidor,
- mały zielony ogórek,
- 1\4 papryki czerwonej,
- 1\4 małej cebuli,
- 5 dkg sera feta,
- 2-3 oliwki.
Sos:
- 4 łyżki majonezu,
- 2 łyżki musztardy,
- 2 łyżki octu winnego,
- sól,
- pieprz,
- mozna dodać 1 łyżkę oliwy (nie jest to konieczne).
Jak przyrządzić?
Liście sałaty rozłożyć w głębokiej salaterce, następnie dodać: pokrojonego w ćwiartki pomidora, paprykę i cebulę - w krótkie paseczki, ogórka w plastry, pokruszony ser i pokrojone oliwki.Sos: wymieszać składniki i polać sałatę tuż przed jedzeniem, delikatnie wymieszać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Autor | grycza |