Pasta porannej rosy - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron (najlepiej kokardki),
- 4 pomidory,
- 4 ząbki czosnku,
- świeża bazylia,
- oliwa z oliwek,
- ocet wiiny (ciemny),
- kapary,
- świeżo zmielony pieprz,
- odrobina śmietany.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować aldente. W międzyczasie pomidory pokroić w kostkę, wcisnąć do nich czosnek, wrzucić kapary, "podartą" świeżą bazylię, wlać oliwe z oliwek (okolo 5 stołowych łyżek), następnie ocet winny (okolo 3 łyżki stołowe), przuprawy, a na koncy odrobinę śmietany dla konsystencji. Przyprawić należy jak kto lubi, ja polecam w mairę delikatnie.

Uwagi:

Nie rozgotować makaronu!!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2 porcje
Kalorycznośćmało
Autoraga

Pasta porannej rosy: Podobne przepisy

Pasta porannej rosy: wypróbuj również

Powiązane Tematy