Składniki:
- 10 kromek chleba (najlepiej tostowy),
- troche masla,
- 3-4 zabki czosnku,
- 2-3 pomidory,
- sol i pieprz do smaku,
- bazylia (najlepiej świeża),
- ser mozarella.
Jak przyrządzić?
Chleb cienko posmarowac maslem, czosnek posiekac lub przecisnac przez praske i rozlozyc na maslo, pomidory pokroic (najlepiej w kostke) po czym polozyc na chleb, posolic i popieprzyc, bazylie posiekac i rozlozyc na pomidorach, a na koniec calosc oblozyc plastrami mozarelli. wlozyc do nagrzanego piekarnika i zapiekac jakies 10-15 min.
Uwagi:
A potem jesc i palze lizac!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 porcje |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 8 zł |
Autor | Agata |