Jagodowy sos do kaszy mannej - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- 2 słoiczki jagódek,
- 1 kisiel,
- niepełna szklanka wody,
- cukier.

Jak przyrządzić?

Jagody wlać do wysokiego garnka, dodać wode i cukier do smaku.Zagotować i dodać kisiel z paczki rozrobiony w połowie szklanki wody. Wszystko dokładnie wymieszać aż lekko zgęstnieje.

Jak podawać?

Sosik może być podawany z kaszą manną jak również do budyniu i sos do lodów.SMACZNEGO!!! :-)

Uwagi:

Słoiczki z jagodami niech są mniejsze, bo zwiększajac ilość jagód zwiększamy ilość wody.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje6 porcji
Przybliżony koszt10 zł
AutorDusia

Jagodowy sos do kaszy mannej: Podobne przepisy

Jagodowy sos do kaszy mannej: wypróbuj również

Powiązane Tematy