Sos pomidorowy do spaghetti - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- pół małej cebuli,
- 3 średnie ząbki czosnku (jak ktoś lubi to może dać więcej),
- słoiczek koncentratu pomidorowego może być domowej roboty,
- trochę mąki krupczatki,
- trochę wody,
- zioła: bazylia, oregano, tymianek,
- olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Kroimy dość drobno cebulę. Wrzucamy ją do garnuszka z olejem i smażymy. Gdy się zeszkli dodajemy przetarty przez praskę czosnek. Smażymy jeszcze przez ok. minutę po czym dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Do słoiczka dodajemy wody i mieszamy, a potem wlewamy zawartość do sosu. Doprowadzamy sos do wrzenia. Do słoiczka wsypujemy trochę mąki i wlewamy trochę wody. Wstrząśnijcie zakręconym słoiczkiem, a następnie dodajcie trochę sosu, mieszamy, jescze trochę sosu i mieszamy i dodajemy do sosu. Potem trzeba spróbować czy nie za mało mąki. Jeśli za mało to powtórzcie czynności z mąką i wodą. Potem ju ż tylko zioła i podduści e trochę aby zioła oddału swój zapach. Smacznego!

Uwagi:

POZDRAWIAM JULKĘ , KTÓRA ZAPEWNE ZNÓW SIĘ BĘDZIE CZEPIAĆ TEGO PRZEPISU. NIECH TYLKO GO ZNAJDZIE.Jeżeli ktoś nie jest zwolennikiem zdrowej żywności, może tak jak ja dodać trochę Vegety.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednio dużo
AutorEmka

Sos pomidorowy do spaghetti: Podobne przepisy

Sos pomidorowy do spaghetti: wypróbuj również

Powiązane Tematy