Składniki:
- 1 szkl. cukru,
- 1 szkl. manny,
- 1 l mleka,
- 1 kostka margaryny,
- 5 paczek herbatników,
- 4 łyżki kakao,
- 2 cukry waniliowe.
Jak przyrządzić?
Na spód blachy wyłożyć herbatniki.
Zagotować mleko z margaryna i cukrem waniliowym.Do gotującego mleka wsypać manne zmieszaną z cukrem i kakaem, mieszając az zacznie gestnieć.Gorącą mase przelac na herbatniki i przykryc warstwa herbatników.
Przycisnac deseczka i poczekac az ostygnie. Polac polewa wedlug upodoban.
Potrzebne przybory:
Wysoki garnek do mleka.
Jak podawać?
Kawałki 3-4 cm.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 30-40 |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Emilka |