Kaszka manna z jagodami
PATRYCJA • dawno temuJeśli ty i twoja pociecha macie ochotę na coś słodkiego, to ten przepis jest dla was. Desery z kaszy manny są pożywne, lekkie i co najważniejsze bardzo smaczne. Przedstawiam szybki i prosty sposób na zaspokojenie małego głodu maluszka i jego mamy.
Porcja dla dwóch osób
Potrzebne:
3 łyżki kaszy manny
1 szklanka mleka
½ szklanki śmietanki 30%
2 łyżki cukru trzcinowego
½ laski wanilii
masło do posmarowania foremek
Sos
200 g jagód
1 płaska łyżka cukru trzcinowego
Sposób przyrządzenia:
1. Mleko, przekrojoną wzdłuż laskę wanilii i kaszkę gotuj przez 5 minut, ciągle mieszając.
2. Dodaj śmietankę i gotuj przez następne 5 minut.
3. Usuń laskę wanilii i dodaj 2 łyżki cukru trzcinowego.
4. Przelej kaszkę do uprzednio wysmarowanych foremek (możesz użyć foremek na babeczki). Jak przestygną włóż je do lodówki na 20 minut.
5. Jagody posyp łyżką cukru trzcinowego.
6. Wyjmij kaszkę z foremek na talerzyk i nałóż na nią jagody.
Smacznego!
źródło: kobiet.dlastudenta.pl
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze