Składniki:
- 1 paczka paluszków krabowych,
- 3 zielone dość duże ogórki,
- 6 jajek ugotowanych na twardo,
- 1 słoik majonezu,
- biały pieprz,
- sól,
- sok z połówki cytryny.
Jak przyrządzić?
Paluszki krabowe wyjąć z opakowania, pokroić w 1 cm kostkę.
Wsypać do miski ogórek, pokroić w kostkę, ale o wiele mniejszą niż pluszki, jajka posiekać drobno.
Wszystko wymieszać dodać majonez i przyprawy i oczywiście sok z połówki cytryny. Znowu delikatnie wymieszać, przykryć, wstawić do lodówki na około 1 godz.
Smacznego!
Jak podawać?
Podawać ze świeżym pieczywem i masłem.
Uwagi:
Sałatka najlepiej smakuje dobrze schłodzona.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Zosia z Krakowa |