Składniki:
- pół główki sałaty lodowej;
- pierś kurczaka (podwójna);
- 3 pomidory;
- ogórek świeży;
- sos Tysiąca Wysp Hellmansa;
- olej do usmażenia piersi;
- sól i jajko.
Jak przyrządzić?
Pierś obtoczyć roztrzepanym jajkiem z obydwu stron, lekko posolić, usmażyć. Po ostygnięciu pokroić w sporą kostkę. Sałatę lodową porwać na kawałki. Pomidora pokroić w ósemki, ogórka ze skórką w małą kostkę. Wszystko wymieszać z sosem Tysiąca Wysp Hellmans. Smacznego.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, miska, patelnia, nóż, miska.
Jak podawać?
Podawać raczej jako przystawkę lub ze świeżym chlebkiem z masłem.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 osoby |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Antenka |