Mięso z grilla gotowane w piwie

Przepis kulinarny

Składniki:

- karkówka (moga być żeberka, golonka),
- marynata,
- piwo (może być puszkowe).

Jak przyrządzić?

Na 2-3 godz przed grilowaniem przygotowujemy mięso.Kroimy na części (nie za duze i nie za małe)marynujemy i tak trzymamy przez 1,5 godz.Następnie na rozpalonego grila kladziemy na ruszcie i smażymy. Po usmażeniu umieszczamy w garnku,zalewamy piwem. I ponownie postawimy na grilu. Teraz musi sie tylko leciutko bulgotać. I juz nic nie pozostaje jak poczekać na gości, a nasze miesko w garneczku bedzie kruszalo, kruszalo.

Uwagi:

Jedzonko mniam, mniam, paluszki lizać. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z grilla
Czas przygotowania180 min.
Trudnośćśredni
AutorJola

Mięso z grilla gotowane w piwie: Podobne przepisy

Mięso z grilla gotowane w piwie: wypróbuj również

Powiązane Tematy