Składniki:
- 2 szklanki kiszonych grzybów,
- 2 cebule,
- 2 ugotowane ziemniaki,
- 1 kwaśne jabłko,
- 3 łyżki oleju,
- 6 ząbków czosnku,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Grzyby namoczyć na parę godzin, kilka razy zmieniając wodę, odcedzić i pokroić w paseczki. Jabłko utrzec na tarce o grubych oczkach. Ziemniaku i obraną cebulę pokroić w drobną kostkę. Cebulkę krótko przesmażyć na oleju. Czosnek rozetrzeć. Wszystko wymieszać, dodać pieprz i sól, dolac olej. Dobrze wymieszać i schłodzić.
Potrzebne przybory:
Deska do krojenia, nóż, salaterka...
Uwagi:
Sałatka jest przepyszna!!!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Julita |