Składniki:
- 1 nieduża sałata pekińska,
- 1 czerwona papryka (może być marynowana),
- 3 ogórki korniszone,
- 1 kubek śmietany (duży),
- 1 łyżeczka musztardy,
- 3 ząbki czosnku,
- sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Sałatę pokroić, wrzucić do niej kostki papryki i ogórka.
Do śmietany wycisnąć czosnek, dodać musztardę, sól i pieprz; wymieszać sosik z kapustą.
Potrzebne przybory:
Miska, deska, nóż.
Jak podawać?
Super smakuje z kurczakiem. Pozdrawiam, życzę smacznego.
Uwagi:
Zamiast śmietany może być jogurt naturalny.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | karola |