Składniki:
- 5-6 udek z kurczaka,
- sól, pieprz, vegeta,
- przyprawa do kurczaka,
- 4 łyżki majonezu,
- 2 łyżki keczupu,
- bułka tarta,
- olej.
Jak przyrządzić?
Udka natrzeć solą zmieszaną z pieprzem, vegetą i przyprawą do kurczaka, pozostawić na ok. 1 godz. w chłodnym miejscu. Blaszkę wysmarować olejem, ułożyć udka. Majonez doprawić keczupem i nałożyć niewielką ilość na każde udko. Wierzch posypać bułka tartą. Przykryć folią aluminiowąi piec w piekarniku. Gdy udka staną się miekkie, zdjąć folię, aby się zrumieniły. SMACZNEGO!!!
Potrzebne przybory:
Garnek, blaszka, folia aluminiowa...
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Trudność | średni |
Autor | Julita |