Składniki:
- ser zolty salami lub inny (na 4 kotlety ok. 25-30 dkg),
- panierka (moze byc gotowa, np. do mies lub bulka tarta z maka i przyprawami),
- mleko lub woda.
Jak przyrządzić?
Ser pokroic w plastry ok centymetra, zamoczyc w mleku (lub wodzie) obtoczyc w panierce i smazyc na rozgrzanym mocno oleju az panierka nie zrobi sie zlotobrazowa. Kotlety juz gotowe :)
Jak podawać?
Gorace i pachnace. Od razu z patelni.
Uwagi:
Mozna podawac z sosem (pomidorowym, pieczarkowym lub kazdym innym - jak kto lubi), surowkami lub z chlebkiem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | dużo |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | MOON |