Składniki:
- pierś z kurczaka (średnia),
- musztarda sarepska,
- czosnek,
- sól, pieprz, cukier,
- ziemniaki.
Jak przyrządzić?
Piersi wyporcjować i nie rozbijac.Zrobic po kilka nacieć nożem i wypełnić otwory kawałkami ząbków czosnku(ilość zależna od gustu). Posypać przyprawami i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.mięso posmarować warstwą musztardy i posypac odrobina cukru. Piec ok. 30 min w 180C.
Potrzebne przybory:
Naaczynie żaroodporne.
Jak podawać?
Na gorąco razem z ziemniakami i piwkiem.
Uwagi:
Najlepiej smakuje z ziemniakami pokrojonymi w ćwiartki i pieczonymi jednocześnie z mięsem w tym samym naczyniu.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 2 duże |
Przybliżony koszt | 16 zł |
Autor | anka |